Terug naar overzicht

 

Op 26 maart organiseert Topcare de eerste Prakijk- en Wetenschapsmiddag van dit jaar. De dag zal geheel in het teken staan van de geriatrische revalidatiezorg (GRZ). Speciale aandacht zal uitgaan naar het creëren van een optimaal revalidatieklimaat waarin mensen zoveel mogelijk zelf de regie voeren. 

We hebben een interessant programma, waarin de hoogleraren Cees Hertogh en Wilco Achterberg spreken, en Roland van Peppen (Studio GRZ) vertelt over Doe het zelf! Daarnaast vertellen diverse behandelaren en onderzoekers over hun onderzoek en innovaties.

De dag vindt plaats op:

 

Dinsdag 26 maart 2019;13:00 – 17:30 
Bij Vivium Naarderheem 
Amersfoortsestraatweg 1, 1411 HB Naarden

 

Het belooft een heel boeiende middag te worden voor iedereen die betrokken is bij Topcare, met name voor de collega’s van de GRZ-afdelingen. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom. Geef je graag op bij Nadine van Dommelen (vandommelen@topcare.nl), met vermelding van de twee workshops (zie hieronder) van je eerste keuze.

In september volgt een tweede Praktijk- en Wetenschapsmiddag, over omgaan met moeilijk verstaanbaar gedrag. 

 

PROGRAMMA

13:00 Ontvangst

13:15 Opening door David Engelhard, directeur Topcare en dagvoorzitter

13:25 Welkom door Marco Wisse, directeur klantgroep GRZ Naarderheem

13:35 prof. dr. Cees Hertogh, hoogleraar Amsterdam UMC, locatie VUmc. Officiële presentatie van de samenwerking tussen UNO-VUmc, Omring, Zorgcirkel, Naarderheem en Zonnehuisgroep Amstelland voor een Academische Ontwikkelpraktijk GRZ 13:55 Lian Tijsen, fysiotherapeut en promovendus LUMC over de vraag ‘wat is een uitdagende revalidatieomgeving?’

14:15 dr. Roland van Peppen, partner Studio GRZ, over Doe het zelf! Revalidatieklimaat in de geriatrische revalidatie

14:45 pauze en wissel

15:00 Workshopronde 1 (voor de workshops zie hieronder)

15:45 pauze en wissel

16:00 Workshopronde 2 (voor de workshops zie hieronder)

16:45 Plenaire afsluiting met prof. dr. Wilco Achterberg, hoogleraar LUMC: wat hebben we vandaag geleerd?

17:00 Borrel en nabespreking


WORKSHOPS

Hiervan kun je er twee bijwonen. Graag bij je aanmelding even aangeven waar je voorkeur naar uit gaat.

1. Ewout Smit, specialist ouderengeneeskunde Naarderheem en onderzoeker Amsterdam UMC, locatie VUmc met Lizette Wattel (coördinator UNO-VUmc & onderzoekslijn GRZ) over goal setting, de effecten daarvan en hoe je dat vertaalt naar de praktijk.

2. Astrid Beckers specialist ouderengeneeskunde en kaderarts revalidatie Naarderheem met Sannie Sherman, fysiotherapeut, over het optimale revalidatieklimaat voor longrevalidatie.

3. Margriet Pol, senior onderzoeker HvA, science practitioner Vivium Naarderheem en verbonden aan GRZ-plus, met Shanna Maas, Marisa Vaz (ergotherapeuten Zorgcirkel), Kirsten Rous (ergotherapeut Omring) over de SO-HIP studie (gebruik van sensortechnologie bij revalidatie).

4. Gerda Brink - Graber (manager GRZ) en Hans van Willenswaard (manager Behandeldienst), van Zonnehuisgroep Amstelland over het meten van cliënttevredenheid in de Zonnehuisgroep en de aandacht voor vakmanschap van de behandelaren.

5. Maarten Wirtz, fysiotherapeut Topaz Revitel, over zijn jarenlange ervaring met e-health en het praktische gebruik van apps bij revalidatie. Winnaar GRZ Innovatieprijs op het Jaarcongres GRZ 25 januari jl.

6. Anne-Wil Heemskerk, logopedist (PhD) en trainer Topcare, over de Topcare Scholing waarin mbo- en hbo-medewerkers zelf onderzoek leren doen.

 

We hopen je te zien op 26 maart!