Terug naar overzicht

Het ambitieuze samenwerkingsverband GRZPLUS heeft gisteren het Topcare-predicaat ontvangen uit handen van Topcare-directeur David Engelhard. Binnen GRZPLUS werken De Zorgcirkel en Omring sinds 2017 samen aan top revalidatie en herstel voor ouderen op zes revalidatie-locaties in Noord-Holland. GRZPLUS is het eerste samenwerkingsverband met Topcare erkenning. Een prestatie die feestelijk werd gevierd.

Topcare erkend

De Topcare-erkenning is de kers op de taart voor de samenwerking tussen De Zorgcirkel en Omring voor sneller, beter en prettiger herstel van ouderen na bijvoorbeeld een ongeluk, beroerte of een heup- of knieoperatie. Het Topcare-predicaat laat o.a. zien dat de professionals binnen GRZPLUS investeren in onderzoek en innovatie, nieuwe behandelmethoden ontwikkelen, samenwerken in de keten en kennis delen in de sector. Samen met Zonnehuisgroep Amstelland en Vivium is GRZPLUS nu een van de gespecialiseerde geriatrische revalidatieorganisaties in Nederland met het Topcare-predicaat.

Topcare-traject

Voor het behalen van een Topcare-predicaat doorlopen zorgorganisaties een intensief toelatingstraject, met uitgebreide toelatingscriteria en meerdere momenten van (zelf)evaluatie. In een periode van ruim een jaar bezocht de visitatiecommissie van Stichting Topcare meerdere GRZPLUS-locaties en sprak met cliënten, familie, cliëntenraad, vrijwilligers en bovenal medewerkers. Tijdens deze visitaties werd gekeken naar hoe GRZPLUS het werk organiseert, onderzoek doet en verbeteringen realiseert.

Topcare-organisaties dragen aantoonbaar bij aan verbetering van de zorg in de hele zorgsector. Het zijn dynamische organisaties voor complexe zorg die een onderzoekscultuur ontwikkelen, in samenwerking met hogescholen, universiteiten en academische verpleeghuisnetwerken.

GRZPLUS voor sneller, beter en prettiger herstel

Sinds 2017 werkt een gespecialiseerd team van De Zorgcirkel en Omring onder de naam GRZPLUS samen. Wanneer ouderen na een ziekenhuisopname niet fit genoeg zijn en er revalidatiedoelen zijn waar meerdere behandelaren voor ingeschakeld moeten worden, gebeurt dit op een van de zes revalidatielocaties van GRZPLUS. De revalidant werkt samen met het team o.a. aan verbetering van spierkracht en conditie, de voedingstoestand of leren omgaan met blijvende beperkingen. Er zijn zes GRZPLUS-locaties in Noord-Holland. Bij De Zorgcirkel zijn dit revalidatielocaties in Alkmaar en Purmerend en Omring heeft locaties in Hoorn, Lutjebroek en Den Helder.