Terug naar overzicht

Het Topcare label voor Huntingtoncentrum Topaz Overduin in Katwijk is verlengd. Het is voor het eerst dat stichting Topcare het label voor een verpleeghuis verlengt. 

Topaz Overduin ontving in 2014 voor het eerst het Topcare label voor Huntingtonzorg. Elke vier jaar vindt een officiële audit plaats. Het Topcare label betekent dat Overduin niet alleen investeert in onderzoek en innovatie, maar ook nieuwe behandelmethoden ontwikkelt, samenwerkt in de keten en kennis deelt in de sector.

“Topcare is van iedereen”

De visitatiecommissie constateerde dat Topcare nadrukkelijk gedragen wordt in Topaz Overduin en echt van iedereen is. De commissie trof een lerende houding aan bij alle medewerkers en hoorde dit ook terug bij bewoners en hun familie. Verder zei de commissie dat Topaz in de kennisketen een sterke positie heeft als landelijke voorloper met internationale erkenning. Het onderzoeksbeleid is volgens de commissie nu nog meer verankerd in de dagelijkse praktijk dan bij de eerste toetredingsvisitatie vier jaar geleden. Denk aan onderzoek dat uit de zorg voortkomt en de inzet van studenten die onderzoek doen voor hun afstudeerstage HBO verpleegkunde.

Erkenning

Annemieke de Vries, gebiedsmanager van Topaz Overduin, is trots op deze mooie mijlpaal. “De verlenging van het Topcare label is een erkenning voor ons als Huntington expertisecentrum en ook vooral voor de medewerkers die zich dagelijks inzetten voor topzorg. Ik ben trots dat familieleden zeggen dat ze van ons leren hoe ze het beste om kunnen gaan met hun familielid. Dit is echt van waarde voor de relaties en dus voor de kwaliteit van leven. Dat is waar we het altijd voor doen!”