Terug naar overzicht

De Topcare Herfstbijeenkomst op donderdagmiddag 15 november trok uiteindelijk wel 35 bezoekers vanuit zowel deelnemers van Topcare als potentials. 

De Topcare Herfstbijeenkomst is nieuw voor Topcare. We kennen al de Praktijk- en Wetenschapsmiddagen. Dan gaat vooral over onderzoek en behandelmethoden. Tijdens deze herfstbijeenkomst ging het meer over de vorm: hoe schrijf je nu zo’n zelfevaluatie? die visitatie, hoe werkt dat? voor wie is de Topcare Scholing bedoeld?

We gingen vooral in op de aanstaande wijzigingen van de criteria en het proces van visitatie. David Engelhard, directeur van Topcare, legde uit dat de bedoeling van de criteria niet ter discussie staat, maar dat de manier waarop de criteria zijn geformuleerd wel verbetering behoeft. Natuurlijk zal hij de potentials niet plotseling met nieuwe spelregels confronteren. We spreken duidelijk van te voren af of we komen visiteren met de oude of nieuwe criteria in de hand. 

Tijdens deze Herfstbijeenkomst is ook het nieuwe social intranet Toppunt gepresenteerd. Dat wordt dé tool waarmee we onderling kennis en ervaring kunnen delen.

Onze nieuwe voorzitter Nico van Meeteren kwam op het laatst nog even langs. Hij vertelde hoe hem op internationale conferenties altijd opvalt hoe goed de Nederlandse zorg in internationaal perspectief eigenlijk is. Dat maakt hem juist enthousiast om zich voor Topcare in te zetten.