Terug naar overzicht

Meld je aan voor het webinar 'Betekenisvol leven in de langdurige zorg' van Topaz en Saffier op 15 maart a.s.

Topcare-expertisecentrum Topaz Overduin en aspirant-lid Saffier hebben sinds vorig jaar de handen ineengeslagen binnen het project ‘Betekenisvol leven in langdurige zorg’. Medewerkers van Topaz (doelgroep Huntington) en medewerkers van Saffier (doelgroep Korsakov) hebben samen de leergang Participatieve Gezondheidszorg gevolgd bij de Haagse Hogeschool. In deze leergang hebben ze op creatieve wijze geleerd hoe ze cliënten kunnen betrekken bij de zorg die zij leveren. De medewerkers zijn vervolgens op eigen locatie, samen met cliënten, verschillende verbetertrajecten begonnen. In dit webinar vertellen ze hier graag meer over.

Na een plenaire opening en pitches van alle projecten, splitsen we ons in kleinere groepjes. In deze groepjes zullen we dieper ingaan op de verschillende verbeterprojecten. Je kunt aan twee groepen deelnemen, met keuze uit: 

  • De unieke huiskamer. Omschrijving: Dit is mijn huis maar hoe maak ik het mijn thuis?
  • Help, de mantelzorger participeert! Het netwerk rondom de bewoner met Korsakov is vaak kleiner geworden. Waar hebben mantelzorgers van hen behoefte aan, en hoe kunnen een win-winsituatie creëren waar de mantelzorger iets terugkrijgt voor wat hij/zij doet?
  • Project ‘Mancave’. Samen met onze bewoners ontwikkelen we een passende recreatieruimte die echt van hen is: de mancave. 
  • Hoe kijken de cliënten van Topaz Overduin naar dagbesteding?
  • Het Levensboek. Met behulp van het levensboek voelen bewoners zich gehoord, gezien en begrepen.

Wanneer: 15 maart om 14.30 – 16.00 uur (‘inloop’ vanaf 14.15u)

Aanmelden en inschrijven: https://forms.gle/3pVKiHEZJYJ8Lec77

Graag tot dan!