Verdieping

Debbie Lagerweij is senior verpleegkundige op de GR afdeling van Attent. Haar interesse voor onderzoek is eigenlijk pas op gang gekomen nadat ze betrokken raakte bij Topcare.

Een nieuwe rol

Debbie haalde iedere dag veel voldoening uit haar werk als zorgprofessional. Maar ze was niet betrokken bij werkprocessen of bij het meedenken over verbeteringen. Dat was ook totaal niet in haar comfortzone. Toen ze hoorde van Topcare is zij op onderzoek uitgegaan. Wat is Topcare? En wat kon het haar brengen? Kort daarna volgde ze via Topcare de scholing ‘Onderzoeksvaardigheden’. En vanaf dat moment is ze enthousiast over het doen van onderzoek. 

“In het begin was ik erg zoekende en voelde ik me soms ongemakkelijk. Ik werd geconfronteerd met termen waar ik me voorheen nooit mee bezighield, samen met hoogopgeleide mensen. Maar gedurende de scholing kwam ik erachter waar ik goed in was en toen kreeg ik er echt plezier in. Ik deelde mijn enthousiasme en ontwikkeling met mijn collega’s en iedereen die het maar wilde horen. Waar ik eerst dacht: ‘Wat heb ik nou bij te dragen? Ik ben maar een Verzorgende IG’. Denk ik nu: ‘Als íemand weet hoe het écht werkt, zijn het de mensen in de zorg!'." 

Debbie kreeg energie van het zoeken naar antwoorden op vragen waar ze tijdens haar werk tegenaan liep. Door het zichzelf en haar collega's voorhouden van een spiegel en het betrekken van cliënten betrekken in het verbeteren van de kwaliteit van zorg, maakt zij een verdiepingsslag in haar werk. "Topcare heeft me uit mijn comfortzone gehaald. Ik durf nu mijn stem te laten horen. Ik heb me op persoonlijk vlak ontwikkeld. En omdat ik mijn kennis en ervaring durfde te delen ben ik doorgegroeid van verzorgende IG naar seniorverpleegkundige. Met dank aan de mensen om me heen die het beste in mij naar boven hebben gehaald, waaronder Suze Derksen, Sophie (toenmalige manager) en zeker ook Anne-Wil!” 

Topcare heeft me uit mijn comfortzone gehaald. Ik durf nu mijn stem te laten horen en mijn kennis te delen. 

Debbie Lagerweij Zorgprofessional

Verbinding tussen zorg en onderzoek

Debbie begon haar ervaringen te delen met filmpjes. En met succes. Één van de leden van de visitatiecommissie vroeg haar zelfs waar het tweede deel van het filmpje bleef. Een mooie ervaring en een erkenning van haar goede werk.  

“Dat was echt een wow-ervaring", aldus Debbie. “Het was tijdens de eerste visitatie dag. Er werd om mijn mening gevraagd en ik voelde dat er aandacht was voor de zorgmedewerkers. Ik voelde me gezien en wist na die dag: hier wil ik bij betrokken blijven! Gelukkig is dat gelukt en doe ik alles rondom Topcare met heel veel plezier.” 

Debbie is trots op het feit dat ze een verbinding kan maken tussen het zorgteam en Topcare/onderzoek. 
“Zonder Topcare was ik nu geen seniorverpleegkundige, die stap had ik dan waarschijnlijk niet durven nemen. En om die reden is Topcare voor mij heel belangrijk.” 

Vragen of meer weten? Vraag het Debbie via: d.lagerweij@attentzorgenbehandeling.nl