Onlangs was Topcare aanwezig bij de lectorale rede van dr. Marije Holstege. Zij werd geïnstalleerd als lector bij InHolland en is verbonden aan zorgorganisatie Omring. Jolanda Buwalda hield als bestuurder van Omring een gloedvolle speech om haar te feliciteren, waarbij zij blijk gaf van een grote overtuiging van de meerwaarde van onderzoek in de revalidatiezorg. Genoeg aanleiding voor een interview.

“Vroeger leerden we als bestuurders dat je ‘tweebenig’ moet besturen: going concern en growing concern. Prachtig natuurlijk, maar ik hou het tegenwoordig op ‘driebenig’ besturen, met als derde: netwerk-besturen. Samenwerken, domein-overstijgend, weten waar je goed in bent én waar anderen goed in zijn.”

Buwalda werkt al lang bij Omring en zet zich al geruime tijd in voor de ontwikkeling van netwerkzorg landelijk en in de regio. Dat resulteerde in 2019 in een Topcare predicaat voor GRZ Plus, het samenwerkingsplatform met partnerorganisatie Zorgcirkel. Zo werken beide organisaties samen aan onderzoek en innovatie in de revalidatiezorg in Noord-Holland. We trappen af met de vraag hoe je dat kan organiseren.

“Soms moet je zowel remmen als gasgeven”, begint Buwalda. “Dus zowel ambitie tonen, zodat je als organisatie als een magneet de beste medewerkers kunt aantrekken en behouden. Maar je moet het ook organiseren, dus zorgen dat je plannen uitvoerbaar zijn en cliënten betrokken zijn. Investering in onderzoek gaat om lange tijdspannes en het gaat om veel geld, dus je moet wel weten wat je doet.”

Waar gaat het dan om?

“We besloten om 250.000 euro zelf te investeren. Daarmee konden we pre-promotieonderzoek uitvoeren, opleidingen inkopen en allerlei vormen van deskundigheidsbevordering, zoals een soort College tours, organiseren. We zochten een structurele samenwerking met lector Bart Visser van de Hogeschool van Amsterdam en sloten ons aan bij het Universitair Netwerk Ouderenzorg (UNO) Amsterdam. En met de samenwerking met Marije Holstege, die in 2018 bij ons in dienst kwam, verkregen we weer een verbinding met het netwerk UNC-Zuid Holland, want daar was zij gepromoveerd.”

Interessant, maar wat levert het nu op?

“Vooral goede medewerkers, die graag bij ons werken. Jonge professionals hebben wel eens wat vluchtigs, die kunnen gauw weer ergens anders gaan werken. Maar wij zien dat ze graag bij ons blijven. Goede medewerkers levert ook weer goede revalidatie op, daar ben ik van overtuigd. Er zijn diverse benchmarks die dat ook wel aantonen. Maar soms schiet je je met een kortere revalidatieduur financieel weer in de voet – daar moeten we in Nederland nog wel wat aan doen!”

Hoe zou je de rol van Topcare hierin omschrijven? 

“Topcare heeft echt als een kapstok gewerkt om deze investeringen richting te geven. En weet je wat ook zo belangrijk is van onderzoek: het leert je wat je niet meer hoeft te doen, omdat het geen meerwaarde heeft voor cliënten en alleen maar geld en mankracht kost. Dat noem ik wel eens ‘van achteren naar voren organiseren’. Dus gaan voor de best mogelijke zorg en daarvoor durven investeren. En niet bang zijn om fouten te maken, natuurlijk!”

"Jonge professionals hebben wel eens wat vluchtigs, die kunnen gauw weer ergens anders gaan werken. Maar wij zien dat ze graag bij ons blijven."

Jolanda Buwalda