Een kernwoord bij Topcare is leren. Leren in de betekenis van ‘nieuwsgierigheid ontwikkelen’, ‘veranderen’, ‘proberen’, ‘fouten maken’, maar ook gewoon: luisteren naar iemand die er veel van weet. En onder begeleiding en samen met collega’s onderzoek doen.

Dit alles doen we met de Topcare Scholing. De methodiek voor deze scholing is speciaal ontwikkeld door twee methodiek-ontwikkelaars en twee ervaren onderzoekers die werken bij Topcarecentra-van-het-eerste-uur. Dat we deze scholing hebben kunnen ontwikkelen, is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van VWS.

In de Topcare Scholing werken we samen in kleine groepjes, waarin zowel collega’s met een MBO-opleiding als met een HBO/WO-opleiding zitten. Zij verrichten samen een onderzoek, hoewel met (zeer) verschillende taken. De lesmodules worden gescheiden aangeboden aan de MBO’ers en HBO/WO’ers. Voor managers of teamleiders is een aparte module ontwikkeld, waarin zij leren hoe zij onderzoek op de afdeling kunnen faciliteren. Als zij willen, mogen managers natuurlijk ook gewoon meedoen met de hele scholing!

De Topcare Scholing is niet zomaar een workshop van anderhalf uur, maar een serieuze scholing voor de belangrijkste professionals van de potentiële Topcare-afdeling van de organisatie. De omvang is 4 modules, met enkele bijeenkomsten per module. De cursisten verrichten een echt onderzoek op de afdeling. Het is daarom belangrijk om de scholing ruim van te voren te organiseren.

Interessse? Neem gerust contact op