Geriatrische revalidatie

Topaz Revitel is een expertisecentrum op het gebied van Geriatrische Revalidatie. Het is een moderne en sfeervolle locatie waar mensen onder begeleiding van een multidisciplinair team werken aan het doel om zelfstandigheid terug te winnen om vervolgens met een veilig gevoel terug te keren naar de vertrouwde woonomgeving. Topaz Revitel vindt samenwerking met andere organisaties belangrijk om zo continu de revalidatie te verbeteren. We werken samen met revalidatiecentrum Basalt, collega-organisaties Marente en Alrijne Zorggroep, CVA netwerk Transmuralis en het naast gelegen Leids Universitair Medisch Centrum. In deze samenwerking wordt gewerkt aan verbetering van de kwaliteit van revalidatiezorg en behandeling van oudere cliënten in de regio.

Eerder dit jaar bundelden Topaz, Marente, Basalt en Alrijne krachten in revalidatiezorg. De ene locatie heeft meer expertise in een bepaalde aandoening of complexiteit dan de ander. Door van elkaars expertises op de hoogte te zijn kunnen we de revalidant goed adviseren.

Topaz Revitel

Promotieonderzoek
Michael Zonneveld
Onderwerp: De inzet van eHealth in de geriatrische revalidatie aan huis.
Middels co-creatie wordt er onderzocht hoe en welke vorm van eHealth ingezet kan worden ter bevordering van de geriatrische revalidatie aan huis om de participatie van de revalidant duurzaam te verbeteren. Verbonden aan de universiteit Leiden, verwachte einddatum november 2026

Wetenschappelijke samenwerkingspartners
- Wilco Achterberg, hoogleraar ouderengeneeskunde. Leids Universitair Medisch Centrum
- Leonoor van Dam van Isselt, senior onderzoeker. Leids Universitair Medisch Centrum
- Margriet Pol, senior onderzoeker. Amsterdam Universitair Medisch Centrum

Bestuurder
Arnoud Weermeijer, bestuurder a.i.

Contactpersoon
Pieta Wilterdink, manager Revalidatie & Herstel a.i. tot 1-1-24
Folkert Nieuwenhuis, manager Revalidatie & Herstel na 1-1-24

Contactgegevens
TOPAZ, locatie Revitel
Bargelaan 198; 2333CW; Leiden
071 5251999
www.topaz.nl
https://nl.linkedin.com/company/topaz
Facebook: Topaz
Instagram: Topaz_zorg

Topaz Het hele leven telt gestapeld 73cm RGB