Een onderzoeksklimaat in alle lagen van de organisatie is er niet van de ene op de andere dag. Dat vraagt van jullie organisatie dat er tijd en ruimte wordt gemaakt voor leren, ontwikkelen en onderzoeken. Dat creativiteit wordt aangemoedigd, openheid wordt beloond en kritische vragen enthousiast worden onthaald – en dat volhardend en voortdurend. 

Wat wél vanaf dag één aanwezig is – zo is onze ervaring -  is de nieuwsgierige en open blik van professionals. We kennen geen meer gedreven en nieuwgieriger medewerkers dan de zorg- en behandelprofessionals in de care. Voor ons is dát dan ook precies het uitgangspunt voor het ontwikkelen van een onderzoeksklimaat en van de Topcare training waarmee wij jullie ondersteunen.

Wat is de Topcare training? 

De Topcare training is een programma waarin alle fasen van onderzoek – samen de zogenaamde onderzoekscylcus -  gezamenlijk worden doorlopen. Je doet kennis op over de verschillende fasen, maar ook praktische ervaring. Tijdens de scholing verricht je samen met je collega's een praktijkonderzoek gericht op een actueel probleem, knelpunt of vraag vanuit de dagelijkse praktijk.  


Voor wie is de Topcare training bedoeld?
 

Je bent een professional met een zorg- of (para)medische functie en je beschikt voer een diploma MBO niveau 3 of hoger. Je wilt graag meer doen met je nieuwsgierigheid en kritische vragen. Daarnaast ben je gedreven en enthusiast om bij te dragen aan innovatie van de zorg- en behandelpraktijk en vind je het leuk om kennis en ervaring te delen met collega's. Herken jij jezelf in deze beschrijving? Dan is de Topcare training echt iets voor jou!

 

Hoe lang duurt de Topcare training?

De Topcare training bestaat uit vier modules van elk meerdere bijeenkomsten van drie uur. Tussen de start van de scholing en het moment dat je jouw certificaat in ontvangst neemt zit meestal een half jaar. Je moet rekenen op een tijdinvestering van gemiddeld drie uur per week. 

Deze training is de sleutel tot een lerend klimaat op de werkvloer. Professionals worden gestimuleerd om samen na te denken en nieuwsgierig te zijn, de vraag achter de vraag te zoeken en zo tot nieuwe inzichten te komen.

Dr. Anne-Wil Heemskerk Senior beleidsadviseur en trainingscoördinator

Wat kost de Topcare training?

De Topcare training wordt alleen incompany aangeboden. Dat betekent dat een ervaren Topcare trainer naar jouw locatie komt om een de training te geven aan jou en je collega's. De gemiddelde groepsgrootte is 10-12 deelnemers. Door de training incompany aan te bieden kan de trainer goed inspelen op vragen en uitdagingen die specifiek zijn voor jouw organisatie. Buiten de bijeenkomsten om is de trainer bereikbaar om mee te lezen en feedback te geven op gemaakte opdrachten. De totale kosten bedragen €12.000,= Dit is exclusief gebruik van ruimte en catering. 

De training wordt aangeboden volgens het train-de-trainer-principe. Vanuit jouw organisatie wordt een co-trainer aangesteld. Deze assisteert tijdens de bijeenkomsten de hoofdtrainer en is na afronding van de training in staat om zelf op een later moment aan een nieuwe groep deelnemers deze training te geven. Een investering met blijvende waarde dus!

 

Meer informatie 

Nieuwsgierig geworden? Meteen de scholing inplannen of eerst nog wat meer informatie ontvangen? Neem contact op met Anne-Wil Heemskerk.