Sterk netwerk, ambitieuze organisatie

Over Topcare

Homepage visual

Topcare is een netwerk van zo’n vijfentwintig zorgorganisaties die zich onderscheiden door hun ambitie, onderzoeksactiviteiten, lerend en innovatief vermogen en creatieve, vernieuwende oplossingen. Ze vinden elkaar in de kartrekkersfunctie die ze vervullen in de regio of doelgroep die ze bedienen.

Met elkaar vormen zij een lerend netwerk. Ze zijn nieuwsgierig naar elkaars ervaringen en expertise en zijn royaal in het delen daarvan. Wie onderdeel wordt van dit lerend netwerk, heeft toegang tot nieuwe wetenschappelijke inzichten en onderzoeksresultaten en tips en tricks van ervaren lerende organisaties. Maar binnen het Topcare-netwerk krijg je ook kritische vragen, wordt je aangemoedigd te reflecteren en wordt je bevraagd op fouten en mislukkingen – we zijn er van overtuigd dat deze minstens zo waardevol als resultaten en successen.

Deel uitmaken van het Topcare netwerk geeft zowel organisatie als medewerkers de kans om organisatie overstijgend kennis te delen en van elkaar te leren. Het inspireert en zet medewerkers in hun kracht.

Monique Burger Manager zorg en behandeling

Wat kan dit netwerk voor jou betekenen?

Wanneer je deel uit maakt van het Topcare-netwerk ben je omgeven door professionals en zorginstellingen die net zo gedreven zijn als jij. Je ontvangt maandelijks de Topcare-nieuwsbrief die je op de hoogte houdt van ontwikkelingen in het netwerk en op jouw vak- en onderzoeksgebied. Ook organiseert Topcare elk kwartaal een bijeenkomst waar je kennis kunt halen en brengen, ervaringen kunt delen en nieuwe contacten kunt leggen.

Alle organisaties die zichzelf kennen als innovatief, gedreven, altijd op zoek naar mogelijkheden om te verbeteren en niet vernieuwen, niet bang om te mislukken en ook daar weer van te leren en niet bang zijn hun prestaties en inspanningen te laten auditeren door een onafhankelijke commissie; zijn van harte welkom in ons netwerk!